Volledig scherm
© Menno Boon

Jong PSV langs Jong Willem II in eerste oefenduel: 3-1

EINDHOVEN - Met een sterk verjongde selectie sneed Jong PSV de beloften van Willem II zaterdagmiddag de pas af op De Herdgang. Na 90 minuten zegevierde de ploeg van Pascal Jansen met 3-1, waarbij Matthias Verreth, Joël Piroe en de Peruaan Beto da Silva voor de treffers tekenden.

Verreth scoorde na een prachtpass van Cody Gakpo, Piroe werd door Beto vrijgezet en de Peruaan was zelf kort daarna met een subtiele beweging nog trefzeker. Beto was in de tweede helft de smaakmaker en liet enkele fraaie individuele acties zien.

Willem II had na de 1-0 nog de gelijkmaker aangetekend en had even een sterke fase. Daarna nam PSV het initiatief weer over, waarbij de ploeg ook nog een penalty verzuimde te benutten. Philippe Rommens kan vanaf elf meter het net niet doen trillen. Voor Jong PSV was het pas de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. De ploeg is nog lang niet compleet en mist onder meer vijf spelers die naar het EK voor spelers onder 19 jaar toe zijn. Daarnaast speelt een aantal talenten momenteel bij de A-selectie van Phillip Cocu.