Volledig scherm
Matthias Verreth. © Joep Leenen/Pro Shots

Jong PSV na winst op Jong Utrecht alleen op kop

EINDHOVEN - Jong PSV bleef vrijdagavond ook in de vijfde competitiewedstrijd ongeslagen door een eenvoudige 2-0 zege op hekkensluiter Jong FC Utrecht. Omdat mede-koplopers Jong Ajax en FC Volendam allebei verloren, is Jong PSV nu met dertien punten alleen leider in de Jupiler League.

De eerste helft op De Herdgang leverde weinig opwindende momenten op. Jong PSV had het betere van het spel, maar kwam niet verder dan twee mogelijkheden. Kenneth Paal kopte in de veertiende minuut in kansrijke positie net over en in de 34ste minuut eindigde de bal na een goede actie van aanvoerder Albert Gudmundsson in de handen van keeper Menno Heus. Op slag van rust verzorgde aanvaller Dani van der Moot, dit seizoen door PSV aan FC Utrecht verhuurt, het eerste en ook gelijk enige wapenfeit voor de gasten. Zijn schot uit de draai vloog via een PSV-verdediger over de lat.

Vlak na rust opende Matthias Verreth (18) de score voor Jong PSV. De Belgische aanvaller tikte de bal van dichtbij binnen na een hoekschop van Dante Rigo (17), 1-0. Jong FC Utrecht kon daar weinig tegenover stellen, waardoor de gastheren niet meer in de problemen kwamen. Na een goede aanval maakte Pablo Rosario er in de 77ste minuut 2-0 van.