Volledig scherm
© Erwin Spek/Pro Shots

Jong PSV wint na ongemeen spannend duel en verstevigt koppositie

EINDHOVEN - Het  kan niet op voor Jong PSV, dat vrijdagavond opnieuw won. Het was met de hakken over de sloot, maar FC Dordrecht werd na een ongemeen spannend duel met 3-2 geklopt.  
De 1-0 lag er al heel snel in op De Herdgang. Met gevoel schoot middenvelder Pablo Rosario, die een uitstekende eerste helft speelde, de bal binnen. Jong PSV had daarna het heft nog even in handen, maar zag de Dordtenaren door een zondagsschot van Chacon terugkeren. Zijn uithaal belandde achter Jong PSV-keeper Hidde Jurjus, die vlak voor rust ook moest buigen voor een artistiek hakballetje van Jafar Arias. Jong PSV had het in die fase moeilijk en kwam er niet meer uit.
 

In de tweede helft kwam de ploeg van trainer Pascal Jansen heel sterk uit de kleedkamer en kon Sam Lammers twee keer binnenschieten. Hij nestelde zich daarmee weer aan kop van de topscorersranglijst in de eerste divisie en heeft inmiddels acht treffers gemaakt. Jong PSV nam daarna onvoldoende rust bij het opbouwen en na een slordige pass van de 17-jarige debutant Armando Obispo ging zijn leeftijdsgenoot Dante Rigo er volgens scheidsrechter Siemen Mulder te hard in. Hij kreeg direct rood en dat was voor FC Dordrecht ook reden om er fysiek nog steviger in te gaan dan de ploeg al deed. Jong PSV kon eigenlijk alleen nog maar tegenhouden en slaagde, al was het soms op hangen en wurgen. Lammers had de 4-2 nog kunnen maken, maar slaagde daarin niet.
Jong PSV heeft door de zege de koppositie verstevigd en houdt naaste belagers NAC, MVV en FC Volendam voorlopig op drie punten. Jong Ajax verloor en zakte naar plek vijf.