Volledig scherm
© Thinkstock

Jong talent wil inspirerende werkomgeving en flexibiliteit

EINDHOVEN – Gewilde, hoogopgeleide tech-talenten willen niet alleen een goed salaris, aantrekkelijk werk met groeiperspectief en een vette leasebak. Zij eisen ook een inspirerende werkomgeving en flexibiliteit.

 Futuristisch, innovatief én inspirerend. Zo omschrijft oprichter Rieny Rijnen (58) van software- en elektronica-ontwikkelaar Topic het nieuwe interieur van zijn bedrijf nabij de A2 in Best. "Bij jong talent staat het salaris niet op de eerste plaats", ervaart Rijnen. "Zij willen werken in een omgeving waarvan ze inspiratie krijgen en willen werk en vrije tijd goed kunnen combineren."

Het aanbod aan getalenteerde jongeren, het liefst academisch geschoold én gepromoveerd, is schaars en dus blaast Topic een deuntje mee in de war on talents.

Topic is niet de enige die werk maakt van zijn werkomgeving om het hoogopgeleide technische talenten naar de zin te maken. Ook de nieuwbouw van Vanderlande in Veghel is daar mede op gericht.

Bij ASML zijn de Plaza – de gemeenschappelijke ruimte in het hart van de campus in Veldhoven waar gerechten uit zes keukens worden genuttigd –, het woensdag geopende Experience Center waar bezoekers kunnen ervaren wat het concern doet én inspirerende werkplekken belangrijke onderdelen van de verleidingsstrategie om talent aan te trekken en te binden.

Kantoorinrichter Ahrend in Sint-Oedenrode herkent als geen ander de trend die gaande is: bedrijven willen een aantrekkelijke inrichting, gericht op jongeren. En die jongeren wensen flexibiliteit. Dat geldt voor de werkplek, maar ook voor werktijden.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant