Volledig scherm
Joost Swinkels achter de microfoon van Qmusic. © Qmusic

Joost Swinkels uit Eindhoven heeft op 18-jarige leeftijd al eigen show bij Qmusic

EINDHOVEN - Op zijn 18de heeft Joost Swinkels al 'de leukste baan ter wereld'. De Eindhovenaar werkt als dj bij Qmusic en begint dit weekend met zijn eerste eigen show.

Swinkels heeft de nodige ervaring opgedaan als dj bij Qmusic. Als invaller begon de Eindhovenaar vorig jaar bij de populaire radiozender. Hij deed productie en presenteerde shows in het weekend. "Ik startte op 31 oktober om middernacht. Aan het begin sloeg mijn hart drie keer over, denk ik."

Contract
Het ging de student mediavormgeving aan SintLucas in Eindhoven blijkbaar goed af. Nadat dj Marieke Elsinga haar ontslag indiende kreeg Swinkels de vraag of hij haar uren wilde overnemen. "Daar hoefde ik geen twee keer over na te denken. Het ging supersnel." Hij tekende een contract bij het station, gevestigd in Amsterdam.

Gek
Het moet een gekke gewaarwording zijn: in je eentje duizenden mensen toespreken. "Dan rijd ik na een uitzending terug naar Eindhoven en denk: 'Als al die mensen op de weg via de autoradio naar Qmusic luisteren, hebben ze mij net gehoord!"

Lees zaterdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.