Volledig scherm
John Jorritsma. © Kees Martens/fotomeulenhof

Jorritsma maakt kennismakingstour door stad; Eindhovenaren kunnen burgemeester uitnodigen

EINDHOVEN - Als John Jorritsma op 13 september is geïnstalleerd als nieuwe burgemeester, gaat hij een kennismakingstour houden door de stad. Inwoners van Eindhoven krijgen de kans hem uit te nodigen. Jorritsma wil in de periode oktober-december, verspreid over twaalf dagdelen, de stad intrekken voor een reeks ontmoetingen.

Tijdens die tour wil de nieuwe burgemeester in gesprek gaan met inwoners en kennisnemen van succesvolle projecten, acties en (buurt)initiatieven. De kennismakingstour wordt gezien als een logisch vervolg op de zoektocht naar de nieuwe burgemeester, waarbij de stad ook betrokken werd.

Voorstellen insturen
Tot dinsdag 13 september kan iedere Eindhovenaar, individueel of in groepsverband, een voorstel insturen naar kennismakenmet@eindhoven.nl. Dat mag een videofilmpje zijn, een fotoserie, een geschreven tekst of wat dan ook, als de uitnodiging maar goed duidelijk maakt waarom de burgemeester juist daar op bezoek moet komen.

Selectiecommissie
Uiteindelijk bepaalt de diversiteit aan inzendingen en de spreiding over de stad waar de burgemeester daadwerkelijk op bezoek gaat. Een selectiecommissie bepaalt samen met de burgemeester hoe de tour eruit gaat zien. Vóór 3 oktober wordt bekendgemaakt welke inzendingen gehonoreerd worden.