Volledig scherm
© Stock

Jos Lindhout uit Eindhoven doet aangifte tegen ASR

EINDHOVEN - Jos Lindhout gooit in zijn slepende zaak tegen verzekeraar ASR een nieuw ijzer in het vuur. Hij stelt fraude door een rechtsvoorganger van ASR te kunnen bewijzen.

Het draait om een borgstelling in 2003 voor een lening van Amev aan het toenmalige, in financiële problemen verkerende verzekeringsbedrijf van Lindhout, PSL in Eindhoven.

Amev stortte dat bedrag op de rekening van PSL, vooruitlopend op de beoogde aankoop door een externe geldschieter van de helft van de aandelen in het bedrijf van Lindhout.

Voor de lening van 1,3 miljoen euro zou vastgoedondernemer Leo Geeris zich garant hebben gesteld. Geeris spreekt dat nu tegen, zo bevestigt hij tegenover het ED. Hij stelt nooit bemoeienis met de beoogde transactie te hebben gehad en Jos Lindhout niet te kennen. ASR heeft tegenover Lindhout verklaard geen exemplaar van de zogenoemde borgtochtovereenkomst te hebben kunnen vinden.

Volgens Lindhout betekent dit dat Amev/ASR valsheid in geschrifte heeft gepleegd. Hij heeft bij de politie in Eindhoven aangifte van oplichting gedaan.

ASR heeft in een reactie laten weten 'kennis te hebben genomen' van de stellingen van Lindhout.