Volledig scherm
Florian Jozefzoon. © Kay In t Veen/Pro Shots

Jozefzoon staat open voor nieuw avontuur

EINDHOVEN - Florian Jozefzoon staat na drie jaar PSV open voor een nieuwe stap. De snelle aanvaller van PSV heeft eind vorig seizoen al bij technisch manager Marcel Brands aangegeven dat hij een vertrek als belangrijke optie ziet. Volgens Brands is er op dit moment niks urgent, maar is er wel een mogelijkheid dat deze transferperiode nog weggaat. Zijn contract loopt eind dit seizoen af. 

Zelf wilde Jozefzoon er tijdens het trainingskamp in Zwitserland niets over kwijt, behalve dat hij graag meer wil spelen. Jozefzoon komt uit de stal van manager Kees Ploegsma junior en bekend is dat hij spelers bij voorkeur niet of amper met de pers laat spreken over transferzaken of andere kwesties.

Basisplek
Jozefzoon is er in de afgelopen jaren niet in geslaagd een basisplek af te dwingen bij PSV, maar is wel een gewaardeerde reserve. Af en toe was hij vanuit de rol als invaller zeer bepalend en besliste hij wedstrijden, waaronder duels met Ajax en Feyenoord. Jozefzoon is de afgelopen jaren razendsnel gebleken in de counter en kan op links en rechts voorin uit de voeten.

Bruma
Het lijkt erop dat Brands bij een vertrek van of Jozefzoon of Luciano Narsingh opnieuw richting Galatasaray trekt om te proberen de Portugese aanvaller Bruma te contracteren. Volgens de manager van PSV is dat laatste op dit moment echter onhaalbaar. Brands wil met zes aanvallers in zijn selectie werken.