Volledig scherm
Jan-Willem Roy

JW Roy geeft café-optreden in Wilhelmina Eindhoven

KNEGSEL - Op zaterdag 2 juli geeft de Amsterdams/Knegselse singer-songwriter JW Roy voor het eerst sinds lange tijd weer een café-optreden.

Plaats van handeling: Wilhelmina in Eindhoven. Op zijn laatste album 'Dry Goods & Groceries' keerde JW Roy (1968) met succes terug naar zijn roots: de Engelstalige americana.

Het boek dat het album vergezelt geeft aan waar Roy zijn Amerikaanse inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen en beelden over gekoesterde en vergeten singer-songwriters, outlaws en legendes.

Jan Willem Roy scoorde dit jaar ook nog een Nederlandstalige hit met rapper Diggy Dex ('Treur niet') en stond recent nog in het PSV-stadion met de band van Guus Meeuwis, voor wie hij mede-songschrijver is.

Roy wordt bijgestaan door Judith Renkema op bas, Roel Spanjers op hammond, piano en accordeon, Cok van Vuuren op gitaren en andere snaarinstrumenten en drummer Rob Wijtman.

Een dag eerder - vrijdag 1 juli - geeft Roy een theateroptreden met schrijver/journalist Leon Verdonschot in natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther.

Ook speelt hij 14 augustus op het Parkfest in Eindhoven.