Volledig scherm
© iStock

Kantorenmarkt Eindhoven trekt weer aan

EINDHOVEN Het gaat goed met de Eindhovense kantorenmarkt: het aantal verhuurde of verkochte meters is met 5 procent gestegen en de leegstand neemt af tot 16 procent. Maar er is nog geen reden om achterover te leunen, daarvoor staat er nog te veel leeg, aldus wethouder Staf Depla (PvdA, Economische zaken) in een memo aan de raad. De structurele leegstand van kantoren (langer dan vier jaar leeg) is afgenomen van 80.000 meter tot 33.000 vierkante meter.

Het merendeel werd omgebouwd tot woningen.

In totaal werd voor 100.000 vierkante meter kantoorruimte getransformeerd. Grootste project: Philips Lighting aan de Mathildelaan, goed voor 43.000 meter. Zo nam het aanbod van kantoormeters – vooral in het centrum en rond het station – af van 253.000 tot 225.000, een daling van zo'n 10 procent. Op Flight Forum werden veel kantoren verhuurd. .

Depla streeft naar een leegstandspercentage van 8 procent en dus blijft het terughoudende kantorenbeleid overeind. Dat wil zeggen dat Eindhoven voorzichtig is met het toestaan van de bouw van nieuwe meters en initiatieven steunt die vermindering van leegstand tot gevolg hebben.