Volledig scherm
© Kees Martens/fotomeulenhof

Kenners somber over toekomst HoutBrox, filiaalmanagers hoopvol

EINDHOVEN/HELMOND - Ondanks het maandag uitgesproken faillissement blijven de winkels van HoutBrox in Eindhoven en Helmond gewoon open. Alle 24 winkels van de modeketen werden door de rechtbank van Den Bosch failliet verklaard.

De curatoren hebben goede hoop op een doorstart. Ze stellen dat er maar liefst 15 partijen interesse hebben. Retaildeskundigen zijn een stuk minder optimistisch over de kansen.

De Helmondse filiaalmanager, Maarten Pieterse, heeft goede hoop dat het goed komt met HoutBrox. "Al blijft het natuurlijk altijd afwachten. HoutBrox zit pas ruim een jaar in Helmond, in de Elzaspassage. De formule is nieuw, maar de winkel zit er al langer. We waren eerst een Duthler."

'Moedig'

"Wie stapt er nu nog in deze modeformule? Dan moet je wel buitengewoon moedig zijn", stelt merkendeskundige Paul Moers. "Als je nu koopt in een groeimarkt is er kans op een succesvolle doorstart, maar de modebranche heeft de afgelopen acht jaar al 16 procent aan omzet verloren." Ook retailgoeroe Cor Molenaar zit op de lijn van Moers. "Het is op zijn minst een heel grote uitdaging om iets van deze winkels te maken."

'Een begrip'

Dieudonnée van Rijthoven, filiaalmanager van HoutBrox Eindhoven, is positief over de toekomst van haar winkel in winkelcentrum Heuvel. "HoutBrox is een begrip en ik denk dat ondernemers dat graag willen redden."

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.