Volledig scherm
Het plan voor de bouw van woningen bij het Celsiusplein. Ontwerp Tarra en Buro Lubbers

Kinderen starten bouw woningen Celsiusplein Eindhoven

EINDHOVEN – De nieuwe sociale huurwoningen op het Celsiusplein kunnen, ijs en weder dienende, voor de bouwvak 2017 klaar zijn.

Hurks Bouw gebruikt daarvoor het Da Vinci-concept met prefab bouwdelen. 30 tot 40 van de 97 nieuwe woningen van woningstichting Sint Trudo zijn voor bewoners van de volgende sloopfase, rond het Snelliushof. Zij hebben de verzekering gekregen dat ze een woning in een nieuwbouwwoning konden krijgen. Voor fase 2 is volgende week de startbijeenkomst voor bewoners. De rest van de huurwoningen gaat in de vrije verhuur, hoewel zich ook al geïnteresseerden gemeld hebben. Die doen ook mee aan de klankbordgroep voor de inrichting van de buitenruimte.

Het bouwplan Celsiusplein van architectenbureau Tarra kenmerkt zich door veel kleurrijke vlakken en muurschilderingen op de witte woningblokken. Ook komt er veel groen naar een ontwerp van Buro Lubbers. Aan de Edisonstraat komt een appartementenblok met vijftien bedrijfsunits eronder, op het terrein drie types grondgebonden woningen.

"