Volledig scherm
© Menno Boon

Klein tekort wegenplan bij Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Het totale plan om een (voorlopig) einde te maken aan het dichtslibben van de wegen rond Eindhoven Airport is klaar. Het kost 90 miljoen euro.

De Eindhovense wethouder Wilbert Seuren lichtte het plan maandag toe. Hij zei ook dat de financiering nog niet helemaal rond is. Daarom gaat Seuren binnenkort met de buurgemeenten overleggen over het dichten van dat gat. Hoe groot dat is, wil hij niet zeggen. Aan de plannen betalen behalve het Rijk (40 miljoen), de provincie, Eindhoven Airport en de Eindhoven ook buurgemeenten Best en Oirschot mee.

De plannen voorzien onder meer in een nieuwe verbinding tussen het Goederen Distributie Centrum in Acht en de A58. Deze loopt vanaf de rotonde van De Schakel onder de snelweg door, richting Beatrixkanaal. Over het beekje de Ekkersrijt, ten oosten van de randweg, is een zestig meter lange brug gepland om flora en fauna ruim baan te geven. Nieuw in het plan is de bouw van een fietsersbrug over de randweg, parallel aan de Anthony Fokkerweg. Deze weg krijgt, om de doorstroming te verbeteren, extra rijstroken, waardoor er geen plek is voor het huidige fietspad.

Lees het hele verhaal in de papieren krant van dinsdag of via de e-paper.