Volledig scherm
De uitvaart van Hein Bondo in Eindhoven

Kleurrijk afscheid van kleurrijke man in Eindhoven: Huub van Bijnen alias Hein Bondo (video)

EINDHOVEN - In de kapel van Eckartdal in Eindhoven is maandagochtend afscheid genomen van een markante, plaatselijk wereldberoemde paradijsvogel: Huub van Bijnen, onder het grote publiek bekend als Hein Bondo.

Iedere bezoeker van de Eindhovense binnenstad kende hem als de man met het trommeltje, de gitaar, de clown of als levend standbeeld.

Kleine kokette Katinka
De dienst op Eckartdal, een woonpark van Lunet Zorg, was kleurrijk, muzikaal en met ruimte voor een traan maar vooral een lach. De gitaarleraar en persoonlijke vriend van Heintje Bondo, Jan van Os, bracht een bekend lied ten gehore, naast de witte kist waarop in grote zwarte plakletters zijn artiestennaam 'Hein Bondo' stond. Heel de kapel zong het mee, uit volle borst. 'Kleine kokette Katinka.'

Neef Ruud van Bijnen memoreerde hem als iemand die alles uit het leven had gehaald. "Huub liet zich niet remmen of sturen door opvattingen over wat wel en niet hoort, hoe je je moet kleden en wat je in gezelschap moet zeggen." En: "Hij was zijn eigen middelpunt. En op het toppunt van zijn roem, wereldberoemd in Eindhoven. En o, wat genoot hij daarvan!"

Theo Maassen
Onder de aanwezigen waren ook cabaretier Theo Maassen, auteur Henk van Straten en die andere, wereldberoemde Eindhovenaar: Arnol Kox. Theo Maassen haalde oude herinneringen aan hem op: "Ik zag hem voor de eerste keer bij de Bijenkorf. Had net een fototoestel gekocht. Ik vroeg hem of ik een foto van hem mocht maken. Zijn antwoord verbaasde me. Hij zei: 'Is het in kleur?'. Ja, het is in kleur, zei ik. Toen mocht het."

In de kapel van Eckartdal in Eindhoven is maandagochtend afscheid genomen van een markante, plaatselijk wereldberoemde paradijsvogel: Huub van Bijnen, onder het grote publiek bekend als Hein Bondo. Theo Maassen herdacht zijn oude vriend.