Volledig scherm
Onweer boven Eindhoven vanuit Brandevoort gezien © Hans van der Velden

KNMI geeft code geel voor Noord-Brabant

EINDHOVEN - De zon schijnt zaterdag geregeld, maar 's middags zijn er in Noord-Brabant weer flinke onweersbuien te verwachten. Het KNMI geeft daarom code geel af voor de provincie. Code geel geldt ook voor Gelderland, Overijssel en Limburg. Tijdens de buien is er kans op windstoten.

Volgens het KNMI verdwijnen de buien in de loop van de avond weer. Het wordt niet veel warmer dan 19 graden.


'Niet extreem'
Volgens Ben Lankamp van Weerplaza zullen de buien niet extreem zijn. ,,Een onweersbui is in potentie altijd gevaarlijk. Daarom geeft het KNMI code geel af, vanwege de kans op gevaarlijk weer. Worden het zware onweersbuien met windstoten en hagel, dan ga je al naar code oranje of rood. Code geel is dus alles tussen een bui met wat gerommel en misschien enkele bliksemontladingen."

Koel
De weerman benadrukt dat het koel is voor de tijd van het jaar en dat de wisselvalligheid nog wel even aan zal houden. Zondag wordt het iets droger en komende maandag lijkt de temperatuur de 20 graden aan te tikken. Ook donderdag en vrijdag voorziet de weerman dat het iets warmer wordt en kan het kwik oplopen naar 20 tot 21 graden.

Ook op de langere termijn lijkt er weinig verbetering in het vat te zitten. ,,De wisselvalligheid blijft aanhouden en niets wijst erop dat de temperaturen fors omhoog zullen gaan."

Vakantie
Lankamp heeft een goede tip voor de mensen die vanaf eind volgende week vakantie hebben en die deze in eigen land gaan vieren. ,,Mensen die op de camping staan, moeten er rekening mee houden dat ze een regenjas en een paraplu meenemen. Gelukkig koelt het 's nachts niet extreem af. Met een graad of 10 tot 12 valt het nog wel mee in een tentje."

 

Volledig scherm
Donkere wolken boven Someren © Bert Jansen
Volledig scherm
Schuilen voor de regen bij de Piazza in Eindhoven.