Volledig scherm
Art Langeler. © pro shots

KNVB betaalt PSV vergoeding voor afstaan Langeler

EINDHOVEN - De KNVB ziet geen problemen met mogelijke belangenverstrengelingen bij de aanstelling van Art Langeler als nieuwe bondscoach bij Jong Oranje, laat een woordvoerder weten. De nieuwe voorman van de Nederlandse beloftenploeg blijft ook in dienst als hoofd jeugdopleidingen bij PSV. Het contract van Langeler in Eindhoven loopt medio 2017 af. 

Bij PSV werd besloten dat Langeler kan worden afgestaan, om de KNVB vooruit te helpen. Langeler volgt Fred Grim op, die de stap naar Oranje maakt, als assistent.
De Eindhovense club krijgt een vergoeding van de KNVB voor de periodes dat Langeler werkzaam is bij de voetbalbond. Een voorwaarde van PSV was wel dat Langeler niet meer afwezig zou zijn dan hij was. De voormalig coach van PEC Zwolle was al assistent bij Oranje onder 20 en daardoor in interlandperiodes al beschikbaar voor de KNVB.
Langeler leidt Jong Oranje voorlopig, tijdens de EK-kwalificatierondes in oktober en november van dit jaar en bij een eventuele play-off. Over het toernooi zelf is nog niets besloten, maar het wordt voor Jong Oranje nog een flinke klus om dat überhaupt te bereiken.