Volledig scherm
© Engelbert Heideman

Komende dagen in de regio kans op tweede hittegolf van dit jaar (video's)

EINDHOVEN/HELMOND - Het wordt de komende dagen hoogzomer in ons land. Donderdag wordt de warmste dag, in het zuidoosten loopt de temperatuur op tot zo'n 33 graden. Dinsdag wordt het zo'n 29 graden.

Woensdag stroomt tropische hitte uit over Nederand. Bij een uitbundig schijnende zon warmt het in het midden, zuiden en oosten op naar 30-32 graden. Ook in het noordelijke kustgebied wordt het met 26-29 graden zeer warm. Voor het gevoel is het nog net iets warmer, maar een matige zuidoostenwind maakt dat het niet benauwd is. Door deze aflandige wind wordt het ook op de stranden zeer warm.

In de nacht van donderdag op vrijdag stroomt vochtigere lucht het land in. Het wordt zweten met in steden minima rond 20 graden.

Als Anita en Mariska samen in de Primera in de Ameidestraat in Helmond aan het werk zijn, valt er altijd wat te lachen. En te leren. Anita en Mariska geven advies over hoe je de hittegolf het best te lijf kunt gaan.
Maandag is de zomer dan eindelijk begonnen. Op Vakantiepark Prinsenmeer was het gelijk topdrukte.
De hitte heeft ook z'n voordelen. Chefkok Peter Koehn van de Karpendonkse Hoeve geeft een masterclass koken op je auto: carbecueen.