Volledig scherm

Kraan valt om in Acaciastraat Eindhoven en beschadigt auto en huizen (video)

EINDHOVEN - In de Acaciastraat in Eindhoven is maandagmiddag rond 15.30 uur een kraan omgevallen tijdens het invouwen van het hijswerktuig. De hijskraan raakte een auto en kwam terecht op de daken van twee woningen.

Er raakte niemand gewond. De woningen hebben een beschadigd pannendak en een kapotte dakrand. De auto is vermoedelijk total loss. De bewoners van de getroffen woningen zijn opgevangen door medewerkers van woningcorporatie Woonbedrijf.
De kraan is een meter of 10 hoog en weegt 17 ton. Er zijn verschillende pogingen gedaan om de kraan weer recht overeind te zetten. Rond 20.00 uur was dat eindelijk gelukt.

Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend. Woonbedrijf onderzoekt de toedracht samen met de aannemer. De woningcorporatie is in de Acaciastraat bezig met renovatiewerkzaamheden.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
In de Acaciastraat in Eindhoven is maandagmiddag rond 15.30 uur een kraan omgevallen tijdens het invouwen van het hijswerktuig. De hijskraan raakte een auto en kwam terecht op de daken van twee woningen.