Volledig scherm
Beeld van La Truite Magique, vorig jaar.

La Truite Magique: Eindhovens feest in de Ardennen

EINDHOVEN/ARDENNEN - Voormalig Eindhovenaren Bob Muileboom en Henja Govers beschikken bij hun herberg in de Ardennen over een van de mooiste achtertuinen van de Benelux. En hebben toevallig ook nog eens decennia aan ervaring in de muziekscene.

De optelsom van beide is La Truite Magique: een klein maar uniek popfestival waar Brabants in veel gevallen de voertaal is. Dit weekend was de derde editie.

Verwacht hier geen lange rijen bij de eettentjes, enorme festivalcampings en tonnen zwerfafval in de modder. De tuin van Muileboom en Govers biedt plaats aan zeshonderd kampeerders en nog een stuk of vierhonderd losse bezoekers. En dus blijft het bij maximaal duizend man per dag.

Festivaltentjes staan kriskras verspreid in het gras. Roodwitte linten om de looppaden vrij te houden, zijn niet nodig. Daar houdt het publiek als vanzelf rekening mee. Een huishoudelijk reglement of statiegeldsysteem voor plastic bekers blijft ook achterwege. Het terrein wordt namelijk dwars doorkruist door een zacht ruisend beekje en ligt tegen een donkergroen beboste heuvel. Daardoor haalt überhaupt niemand het in zijn hoofd om zomaar afval van zich af te gooien.
 

Lees het uitgebreide artikel in het ED van maandag of in de digitale krant.