Volledig scherm
Hallo Cultuur! in de Effenaar © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Laagdrempelige Hallo Cultuur! in Eindhoven

EINDHOVEN - Bijna dertig instellingen en gezelschappen in Eindhoven deden zondag de deuren open voor Hallo Cultuur! Bij sommige cultuurhuizen was het stil, bij andere hing men juist met de benen buiten.

Hallo Cultuur! is de uitmarkt van Eindhoven.

Van klein tot groot
Klein begonnen, doen er inmiddels bijna dertig instellingen aan mee. Van klein (Inkijkmuseum) tot groot (Parktheater: de deuren staan tijdens dit evenement wagenwijd open en de entree is vrijwel altijd gratis.) Hallo Cultuur! beoogt zo een kijkje in de keuken van cultureel Eindhoven te geven en is tegelijkertijd de opening van het nieuwe seizoen.

Bij de Effenaar werd afgetrapt met het festival Brandend Zand en dat leverde een gezellig volle tuin op. Druk was het ook in Muziekgebouw Frits Philips waar Philharmonie Zuidnederland een laagdrempelig programma liet horen. Vooral de 7e symphonie van Beethoven maakte indruk op jong en oud.

Ook redelijk druk was het bij Pand P en het Temporary Art Centre, net als in de Catharinakerk waar werd genoten van een klassiek programma.

Best of the Fest
Met de benen buiten gold voor het Parktheater dat Hallo Cultuur! steevast combineert met het festival Best of the Fest. Een keur aan dans was er dit keer te zien, in, maar ook buiten het theater, in speciale tenten.

Heel stil was het in de Openbare Bibliotheek waar stadsdichter Nienke Esther Grooten haar workshop dichten met kinderen niet kon doen vanwege gebrek aan belangstelling. Ook verhalenverteller Lucas Nuchelmans had moeite om publiek te vinden.

Lees het hele artikel in het ED van maandag of in de digitale krant.