Volledig scherm
© facebook.com/LighttownMadness

Laatste afgeschreven PSV-stoeltje geveild voor 2000 euro

EINDHOVEN - Het allerlaatste stoeltje van de Oosttribune en vak TU uit het Philips Stadion - voorzien van de handtekeningen van de hele PSV-selectie - heeft tijdens een veiling woensdagmiddag 2000 euro opgeleverd voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de stichting Ambulance Wens.

Volgens Andre Coensen, van de organiserende supportersgroep Lighttown Madness, was het een superspannende veiling. "Op een gegeven moment werd 1913 euro geboden. Het liefst had ik het daarvoor verkocht: 1913 is immers het oprichtingsjaar van PSV. Maar 2000 euro is natuurlijk ook fantastisch."

De afgelopen maanden werden veel afgeschreven stoeltjes à vijf euro verkocht aan seizoenkaarthouders. De opbrengst is voor Lighttown Madness. De rode zeteltjes vonden gretig aftrek. "Mensen stonden 's morgens al heel vroeg in de rij", weet Coensen. Hij wil niet onthullen hoeveel de actie precies heeft opgebracht. "Maar het gaat om duizenden stoeltjes. Alles bij elkaar een leuk potje voor de supportersclub. Wij organiseren er sfeeracties van. Zoals laatst een enorm groot doek tijdens de wedstrijd tegen AZ."

Het allerlaatste stoeltje van de oosttribune wordt zondag overhandigd aan de nieuwe eigenaar: hagelschadebedrijf PDR Team Holland uit Epe.