Volledig scherm
Ladiesrun in Eindhoven © Kees Martens

Ladiesrun in Eindhoven brengt bijna 11.000 euro op

EINDHOVEN - De Ladiesrun Eindhoven heeft bijna 11.000 euro opgebracht. Zondagmiddag overhandigde de organisatie de stichting Pink Ribbon een cheque met het geldbedrag dat gebruikt wordt voor onderzoek naar borstkanker. Op Strijp-S vertrokken ruim 2500 ‘Ladies in Pink ’ voor een afstand van 5, 7,5 of 10 km. Een parcours zowel tussen de stenen als tussen de bomen.

“Het was warm”, zeggen Amber van de Gevel (12) en haar moeder Mariëlle Guntlisbergen uit Eindhoven die net de 7,5 km achter de rug hebben. “Onder de bomen door het Philips de Jonghpark ging het nog wel maar het laatste rechte stuk op Strijp-S was het wel heel erg warm.”

Waterposten
De drukkende warmte was voor de organisatie aanleiding om extra waterposten onderweg op te stellen. En ook aan de finish kregen de loopsters een extra flesje energiedrank. “We hebben ongeveer hetzelfde aantal loopsters als vorig jaar maar wel een dubbelde opbrengst, fantastisch”, zegt Els Vogel die samen met tachtig vrijwilligers deze editie in goede banen leidde.

Cijfers
Dat een intiatief als de Ladiesrun en een stichting Pink Ribbon hard nodig zijn, blijkt wel uit de cijfers. Jaarlijks wordt 15.000 maal de diagnose borstkanker gesteld en momenteel leven in ons land 150.000 vrouwen die borstkanker hebben of hebben gehad. Tijdens hun leven krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Of zoals Froukje Sierksma zei vlak voordat ze het startschot van de 10 km gaf: van de zeven vrouwen op de eerste startrij, krijgt er één borstkanker. Een cijfer waar je even stil van wordt.