Volledig scherm
Co Adriaanse. © pro shots & anp

'Langeler durft verantwoordelijkheid te nemen'

EINDHOVEN - Zowel Co Adriaanse als Aad de Mos zien weinig problemen in het huidige, tijdelijke, dienstverband van Art Langeler bij de KNVB. Het hoofd jeugdopleidingen van PSV is tevens bondscoach van Jong Oranje. Voor twee wedstrijden en mogelijk een play off-tweeluik, zo benadrukte de voetbalbond eerder. 

Jong Oranje start donderdagavond in Alkmaar tegen Jong Turkije.
"Mensen zouden kunnen denken dat hij een PSV-stempel drukt, maar een coach stelt toch altijd de sterkste spelers op", aldus Adriaanse. "Hij heeft bij PEC al bewezen een goede coach te zijn en bij PSV is hij het gewend om met jonge spelers om te gaan."

De Mos: "Het is een tijdelijke situatie. Art is iemand die zaken op papier en in de praktijk kan overbrengen. Wat hij bij PSV vooral goed heeft gedaan, is dat hij veel oud-spelers tot de opleiding heeft toegelaten en hen ook enthousiast heeft gemaakt daarvoor. Dat kan in de toekomst het verschil gaan maken. Spelers met Champions League-ervaring en WK-ervaring hebben iets verder gekeken dan de Hollandse school alleen."

Adriaanse: "Hij neemt verantwoordelijkheid op het moment dat het erop lijkt dat er met Jong Oranje niks meer te winnen valt. Eerst moeten ze twee keer winnen en dan nog blijft het afwachten. Als het hem lukt om twee keer te winnen, heeft hij het goed gedaan. De ploeg moet bij dat EK zijn. Het is een internationaal meetmoment waarop jonge spelers zich kunnen ontwikkelen."