Volledig scherm
© pro shots

Langeler: Meer opleiden voor PSV 1 en minder voor andere clubs

EINDHOVEN - Hoofd jeugdopleidingen Art Langeler van PSV vertelt woensdag in het ED over de ambities binnen de jeugdopleiding van de club. "Er moeten meer spelers uit onze opleiding naar het eerste elftal doorstromen en daar ook daadwerkelijk van waarde zijn. Dat klinkt heel logisch, maar er is het nog een flinke stap te zetten."   

Langeler: "Nu leiden we nog altijd een behoorlijk deel van de spelers op voor andere clubs. Dat percentage moet omlaag. De afgelopen jaren hebben we daar al in geïnvesteerd en naar gehandeld en in de toekomst moet dat vruchten afwerpen. Er is nog wel tijd nodig."

Drie jaar geleden begon Langeler bij PSV en volgend jaar loopt zijn contract af. Hij sluit niet uit dat hij verder gaat in Eindhoven, maar geeft ook aan dat in het voetbal zaken vaak lastig te plannen zijn. "Vanaf komend jaar wil ik in ieder geval bereikt hebben dat de club zeker tien jaar verder kan met de structuur die is neergezet. Onze jeugdopleiding kan zich inmiddels meten met die van andere clubs in de Europese top, durf ik te zeggen. De concurrentie is enorm en dat is goed. Spelers krijgen nu al te maken met processen waarmee ze bij het eerste elftal te maken krijgen."