Volledig scherm
De lekkende wagon bij het station in Geldrop © Bert Jansen

Lek treinwagon bij station Geldrop blijkt loos alarm, treinverkeer hervat

GELDROP - Bij station Geldrop zou vrijdag vanaf 17.30 uur een goederentrein mogelijk gevaarlijke stoffen lekken. Het bleek loos alarm. Het ging om condensvorming.

Het station werd kort ontruimd maar was al snel weer open. Er was geen sprake van paniek. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert lag stil en werd rond 18.45 uur weer hervat.

Condens
De machinist van de trein merkte iets op en besloot zijn trein stil te zetten. Hij liep langs de wagons en zag bij een treinwagon gevuld met ammoniak een natte plek aan de buitenkant. Daarop besloot hij alarm te slaan. De hulpdiensten rukten massaal uit voor de melding.

Vrij snel bleek het niet om een lek te gaan maar om condensvorming. Dit trad op omdat de wagon aan de binnenkant -40 graden is en de buitentemperatuur vandaag vrij snel opliep.
 

Windrichting
De goederentrein stond stil bij het station maar de betreffende wagon stond zo'n 100 meter verderop ter hoogte van de Willem-Alexanderlaan. De brandweer ging uit voorzorg naar het station omdat de wind die kant op stond. Als er echt iets aan de hand zou zijn, zouden de gevaarlijke stoffen die kant op waaien.

Volledig scherm
De treinwagon die zou lekken © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Station Geldrop is ontruimd © Bert Jansen
Volledig scherm
Het gaat om een gevaarlijke stof © Bert Jansen