Volledig scherm
© Marcel Bonte/Pro Shots

Leonardo is serieuze optie voor FC Eindhoven

EINDHOVEN - FC Eindhoven ziet het wel zitten om Leonardo toe te voegen aan de selectie voor het komend seizoen. Als de Braziliaanse aanvaller fit wordt en blijft, dan is het niet onwaarschijnlijk dat ‘Leo’ straks voetbalt aan de Aalsterweg.    

Inmiddels 33 jaar, maar hij wil nog graag blijven voetballen. Leonardo de Vito Santiago, beter bekend als Leonardo, traint al vanaf de start van de voorbereiding mee bij FC Eindhoven. Met trainer Ricardo Moniz heeft hij al jaren een uitstekende band. Ze kennen elkaar van de avonturen bij het Oostenrijkse Salzburg en het Hongaarse Ferencvaros. De voormalige speler van onder meer Feyenoord en Ajax werkt nog altijd aan zijn herstel, nadat hij een noodzakelijke meniscusoperatie heeft moeten ondergaan. Maar: het gaat goed met Leo. In het blauw-witte shirt van FC Eindhoven kwam hij afgelopen week verdienstelijk als invaller voor de dag in de oefenduels met Feyenoord en Beerschot-Wilrijk. In de kleedkamer laat de dertiger zich gelden, en ook bij de technische staf dwingt hij respect af. Het Nederlands zal hij wel nooit meer verleren.

Leonardo zelf wil op dit moment weinig kwijt over zijn voetbaltoekomst. Eerst topfit worden, dat is het doel. Daarnaast ligt er ook nog geen werkvergunning klaar voor de geboren Braziliaan. Over contracten of financiële details is evenmin gesproken tussen de clubleiding en Leonardo, die het in Eindhoven wel prima naar zijn zin heeft. Volgens Moniz wil de aanvaller dan ook graag aansluiten bij FC Eindhoven. Leonardo stond vorig seizoen bij Newcastle Jets uit Australië onder contract, maar speelde daar, mede door blessureleed, geen minuut.

Voor FC Eindhoven is Leonardo een serieuze optie, omdat de club nog op zoek is naar een speler voor op de flanken. Men gaat er nog altijd van uit dat Jinty Caenepeel verkocht zal worden.