Volledig scherm
© ThinkStock

Leren van de fuck-ups van andere mensen in Eindhoven

EINDHOVEN - Voer voor leedvermaak? Absoluut niet, verzekert organisator Marcel Nicolaas. Integendeel zelfs. De in Eindhovense nieuwe FuckUp Nights zijn vooral leerzaam. De sprekers tijdens deze avonden gaan volledig met de billen bloot.

Want ze vertellen namelijk uitgebreid en gedetailleerd over een grote fout die ze tijdens hun loopbaan of in hun privéleven gemaakt hebben en hoe ze die kwestie eigenlijk anders hadden moeten aanpakken.

Fouten
"Voor het publiek in de zaal is dat vooral heel leerzaam", aldus Nicolaas, een van de eigenaren van Seats2Meet in Eindhoven en in Den Bosch. "Je kunt zo immers van andermans fouten leren. Bovendien dwingen de sprekers ook heel veel respect af: niet iedereen durft zich immers op een podium in een volle zaal bloot te geven."

De Eindhovense FuckUp Nights vinden voortaan plaats op de eerste dinsdag van de maand. in Seats2Meet op Strijp-S. Ook in den Bosch gaat Seats2Meet binnenkort met deze avonden van start. Het concept voor de FUN-avonden is komen overwaaien uit midden-Amerika.

Mexico
"Een groep vrienden in Mexico hield af en toe met elkaar dergelijke avonden. Ze merkten al snel dat die bijeenkomsten erg aansloegen. Vervolgens hebben ze het idee uitgewerkt tot een concept dat zich nu als een olievlek over de wereld aan het verspreiden is."

Twee van de vier deelnemers aan de eerste Eindhovense FuckUp Night zijn al bekend: Mascha Geerts-Prins, account-manager bij een communicatiebureau, en it-marketeer Paul Kemper. Wie de twee andere fuckuppers zijn, wordt binnenkort wereldkundig gemaakt.

Kaartjes voor de avond kosten een tientje, inclusief twee consumpties.