Volledig scherm
© Menno Boon

Lezing en toneelstuk over Michel de Montaigne in Eindhoven

EINDHOVEN - Auteur Alexander Roose geeft donderdag 6 oktober in boekhandel Van Piere een lezing over het door hem geschreven boek De Vrolijke Wijsheid, dat over Michel de Montaigne gaat. Koen de Sutter voert twee dagen later in Natlab een toneelversie van De Montaigne op.

In de lezing op Nieuwe Emmasingel 44 houdt Roose om 20.00 uur een inleiding over het leven en werk van Montaigne. Hij beschrijft in zijn voordracht hoe de Franse schrijver en filosoof (1533-1592) tegenslagen en ontgoochelingen overwon. Ook vertelt hij over wat de mens van hem kan leren.

Twee dagen later, op Kastanjelaan 500, voert De Sutter op datzelfde tijdstip een toneelstuk over de Fransman op. De lezing en het toneelspel houden verband met elkaar.

Een kaartje voor de lezing van Roose kost 5 euro (studenten 2,50 euro). De prijs voor een kaartje van het toneelstuk van De Sutter kost 17,50 euro (studenten 15 euro). Er worden ook combitickets verkocht. Die kosten 20 euro, voor studenten 15 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Natlab en Van Piere.

www.koendesuttermontaigne.be