Volledig scherm
© Thinkstock

Lezing over keizer Constantijn de Grote bij Academisch Genootschap Eindhoven

EINDHOVEN - Kunsthistoricus Milan van Manen geeft dinsdag 6 september bij het Academisch Genootschap (AG) een lezing over keizer Constantijn de Grote.

Tijdens de lezing Constantijn de Grote: keizer in purper gaat Van Manen in op de invloeden van de Romeinse keizer op onder meer de kunst en architectuur. Samen met de bezoekers kijkt hij naar de klassieke kunstvormen van de late Oudheid – sculptuur, muurschilderingen, portretkunst, architectuur – en naar vroege christelijke kunstvoorwerpen. Vervolgens richt Van Manen zich op De Grote, die aan het begin stond van grote veranderingen en ontwikkelingen. 

De entreeprijs tot de lezing, die om 20.00 uur begint, bij het Academisch Genootschap op Parklaan 93 is 7 euro. Vrienden van Volksuniversiteit Eindhoven en leden van het AG hebben gratis toegang. Meer info is te lezen op de website van Volksuniversiteit Eindhoven.

Milan van Manen werkte in het Metropolitan Museum of Art en het Rijksmuseum en was deelnemer Nationale DenkTank 2015 en rondleider Koninklijk Paleis in Amsterdam. Momenteel is hij projectmedewerker bij Schoolinfo.