Volledig scherm
Amerikaanse militairen lopen tijdens de bevrijding van Eindhoven op 18 september 1944 over een kale vlakte waar ooit de Demer was. © RHCe

Lezingen over wederopbouw van Eindhoven en Syrië in Regionaal Historisch Eindhoven

EINDHOVEN - Piet Beekman en Jos Hüsken geven vrijdag 23 september een lezing over de wederopbouw van de Eindhovense binnenstad na de Tweede Wereldoorlog. Het duo is lid van Stichting Wederopbouwerfgoed Eindhoven.

Na verschillende bombardementen lag de binnenstad van Eindhoven volledig in puin. Hoe werd de renovatie vervolgens opgepakt? De heren vertellen erover.

Voorafgaand aan die voordracht doet Khaled Hiatlih zijn relaas over de vernieling en restauratie van werelderfgoed in Syrië. Hij werkte als archeoloog aan diverse restauraties en opgravingsprojecten in Syrië, totdat hij het land in 2014 ontvluchtte. Hiatlih doet zijn verhaal om 10.30 uur in het Engels. Daarna is het woord aan Beekman en Hüsken.

De lezingen vinden plaats bij Regionaal Historisch Centrum. Om 10.00 uur gaan de deuren op Raiffeisenstraat 18 in Eindhoven open. De entree bedraagt 6 euro.