Volledig scherm
Frank Boons © Rene Manders/fotomeulenhof

Licht uit bij Philips Bedrijfsvoetbal Eindhoven

EINDHOVEN - Het doek is gevallen, de deur gaat op slot. Na 82 jaar verdwijnt er weer een stukje Philips geschiedenis uit de stad. Het Philips Bedrijfsvoetbal (PBV) is niet meer.

Vrijdag overhandigt voorzitter Frank Boons (73) voor de allerlaatste keer de kampioenstrofee. Saillant detail: de winnaars van 2016 werken bij een spijkerbroekenmerk.

Woensdagavond werd de laatste wedstrijd al afgewerkt van het PBV. Dat gebeurde op de thuisbasis op sportpark 't Bokt in Eindhoven. De mannen van Retour Jeans traden aan tegen de Hunter Boys. Er stond niets meer op het spel want Retour Jeans sleepte het kampioenschap al eerder in de wacht.

Het wordt voor Boons een gedenkwaardige avond. Na afloop draait hij als voorzitter de sleutel van het eigen clubhuis voor de laatste keer om. "Spijtig, maar het is niet anders."

De klad zat er volgens de voorzitter al even in. Zo werd dit seizoen noodgedwongen afgewerkt met zeven teams die zeven tegen zeven speelden. "Het lukt niet meer om volledige elftallen bij elkaar te krijgen. De mannen doen tegenwoordig liever dingen met hun gezinnen. Daar valt iets voor te zeggen. Door een spelerstekort, worden de wedstrijden maar al te vaak afgelast. Voor mij een teken om er nu zelf de brui aan te geven."