Volledig scherm
© Bert Jansen

Lichtparade trekt door Eindhovense wijk Philipsdorp

EINDHOVEN - De Strijpse wijk Philipsdorp was zaterdagavond decor voor de 2e editie van de Lichtparade. Een initiatief van de Antilliaanse stichting Nos Mundo die daarbij nadrukkelijk de samenwerking zoekt met bewoners en andere organisaties.

"De Lichtparade is bedoeld om mensen uit verschillende culturen samen te brengen en gezamenlijk iets positiefs te doen", vertelt Jacinto Zimmerman van Nos Mundo. "En je ziet dat ons dat lukt." De bescheiden optocht bestaat uit een zevental lichtkunstwerken, een ritmegroep en enkele Caribische danseressen. Er zijn twee fraai verlichte draken, een prachtige pauw en enkele kleinere vogelfiguren en een kunstwerk dat het midden houdt tussen het Evoluon en een vliegende schotel.

De show wordt gestolen door de 20 meter lange draak van klas 6 van de Vrije School Brabant uit Eindhoven. De met ledlampjes versierde draak danst en zwiert sierlijk door de straten. Dat er een flinke regenbui losbarstte bij de start van de optocht, deed niets af aan de voldoening van alle deelnemers en de mensen die langs de straat en vanachter hun ramen de optocht bekeken. "Hier staat de Lichtparade voor: samen ergens voor gaan én voor staan", aldus Jacinto Zimmerman. "Want de Lichtparade staat ook voor vrede, bevrijding en verdraagzaamheid."