Volledig scherm
Politie zoekt met metaaldetectoren © Bert Jansen

Liquidatie Tommie van der Burg uit Best: Nieuw sporenonderzoek in Eindhoven (video)

EINDHOVEN - De politie heeft zaterdagochtend nieuw sporenonderzoek verricht in de zaak rond de liquidatie van Bestenaar Tommie van der Burg.

Dat gebeurde in de omgeving van het Van der Valk hotel in Eindhoven. Het onderzoek vond plaats rond de ventweg langs de Aalsterweg, tegenover het hotel en het nabij gelegen landgoed Eikenburg. Op de ventweg zou een nacht voordat Tommie van der Burg werd doodgeschoten een auto hebben gestaan. Die auto wordt mogelijk in verband gebracht met de liquidatie.

Metaaldetector 
Waar de politie zaterdag naar zocht, wordt niet bekendgemaakt. Het onderzoek duurde enkele uren. De politie zocht met diverse agenten en maakte daarbij onder meer gebruik van metaaldetectoren. Ook in een sloot werd gezocht.

De 31-jarige man werd in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april bij Hotel Van der Valk doodgeschoten in zijn Audi. Dodelijk getroffen, reed Van der Burg zijn auto tegen een informatiebord. Voordat de Eindhovenaar naar het hotel reed waar hij een kamer had, bezocht hij café Borreluur aan de Geldropseweg. Dat café moet van burgemeester Rob van Gijzel drie maanden dicht na een 'opeenstapeling van incidenten waarbij sprake is geweest van een ernstige verstoring van de openbare orde'. De sluiting wordt aangevochten. De zaak daarover is de komende week.

De politie heeft zaterdagochtend nieuw sporenonderzoek verricht in de zaak rond de liquidatie van Bestenaar Tommie van der Burg.