Volledig scherm
Steve en Ties poseren in de Eindhovense skateshop 100% © Lucas Nuchelmans

Longboarden van Barcelona naar Eindhoven: 1450 kilometer dwars door de Pyreneeën

EINDHOVEN – Twee Eindhovense longboardfanaten maken de geuzenkreet ‘Eindhoven de Gekste’ deze zomer absoluut waar. Vorig jaar raffelden Steve Koops (19, Uden) en Ties Barten (18, Eindhoven) op hun longboard de 450 km tussen Parijs en Eindhoven in vier dagen af. Op 11 juli vertrekken ze per bus naar Barcelona waar ze na enkele dagen rondhangen aan de terugreis van 1450 km beginnen. 

Weer op hun longboards die een zelf bedacht en gebouwd aanhangertje hebben voor hun bagage.

Zover ze op internet hebben kunnen ontdekken, is zo’n afstand niet eerder op een longboard afgelegd. Op de terugreis komen ze na enkele dagen al de Pyreneeën tegen. Met cols van boven de tweeduizend meter. Er langs ‘sneaken’ via de Atlantische of Middellandse zeekust vinden ze geen optie. “Er op en er over”, lachen ze met enig bravoure.

Overnachten doen ze op de bonnenfooi. “We hebben een briefje in het Spaans en Frans waarin we vragen of we in de tuin mogen kamperen en in ruilvoor de afwas kunnen mee eten.” Op tweederde van de reis pakken ze enkele rustdagen in Parijs.

“Daar gaan we onze skatevrienden van vorig jaar hallo zeggen” Hoe lang ze over de reis terug naar ‘hun’ Eindhovense Stadhuisplein doen, weten ze niet. “We willen wel voor 8 augustus terug zijn.”