Volledig scherm
Willy Stork in de Eindhovense binnenstad. © Kees Martens/fotomeulenhof

Los met Pokémon Go in binnenstad van Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Daar! Aan de voet van de Eindhovense Catharinakerk loopt een pony. Met vurig vlammende manen en een fiere staart. De kenners weten: da's een bekende, Ponyta.

Dat 'tekenfilm-paardje' is er niet echt. Maar wel op tientallen telefoons van tieners en twintigers die de omgeving afspeuren. In de binnenstad van Eindhoven maar ook in een woonwijk in Helmond. Of gewoon rondom huis. Ze zijn allen in de ban van één ding: het vangen van virtuele monsters via de camera op hun smartphone. De aanstichter van het fenomeen is het mobiele spel Pokémon Go. Het is gebaseerd op een tekenfilmfiguur dat twintig jaar terug al eens een rage was.

Markante plekken
"Kansloos", vindt Eindhovenaar Willy Stork (26) het ergens wel. Maar de computerdeskundige is zelf ook sinds een paar dagen wild van het spel. "Een nieuwe manier van gaming", vertelt hij tijdens een speurtocht door Eindhoven, waar vele tientallen spelers tegelijk rondstruinen. De fictieve wezentjes verschijnen volgens hem vooral rond markante plekken in de stad. Zoals De Witte Dame, de plaquette van het Oude Stadhuis op de Rechtestraat of het met gekleurde leds uitgelichte kantoorpand naast de Catharinakerk. Augmented reality heet de techniek die animaties op de echte wereld projecteert.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Volledig scherm
Pokémon Go is wereldwijd een ware hype. Ook in Eindhoven waar gamerecensent Jeffry van Geel van NWtv tips en tricks geeft over de nieuwste game van Nintendo.
Welcome to the first episode of Pokemon GO! ❱ Subscribe & never miss a Video - http://bit.ly/LachlanSubscribe ❱ Second Channel - https://www.youtube.com/LachlanPlayz Jay: https://www.youtube.com/user/JAYG3R ❱ Follow me on: Twitter! https://twitter.com/LachlanYT Twitch: http://www.twitch.tv/LachlanTV Instagram: http://instagram.com/LachlanPower ----- Music Supplied by MonsterCatMedia - https://www.youtube.com/user/monstercatmedia Incompetech - http://www.incompetech.com/