Volledig scherm

Lotgenotenbijeenkomst in Eindhoven voor mensen met prostaatkanker

EINDHOVEN - De ProstaatKankerStichting houdt op donderdag 4 augustus een inloopavond voor lotgenoten met prostaatkanker. Het thema is: 'Prostaatkanker, moet ik positief denken of mag ik bang zijn?'

Ongeveer 11.000 mannen in Nederland krijgen jaarlijks de prognose prostaatkanker te horen. Het is de meest voorkomende kanker bij mannen en eist jaarlijks zo'n 2.500 levens. Hoe ouder mannen worden, des te groter de kans dat zij prostaatkanker krijgen. Incontinentie en impotentie kunnen gevolgen zijn van de behandeling van de ziekte.

Lotgenoten van de ProstaatKankerStichting willen het proces bespreekbaar maken door ervaringen te delen. Het uitwisselen van deze ervaringen en het delen van gevoelens met iemand in een vergelijkbare situatie kan mensen helpen. Lotgenoten hebben vaak aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. Daarnaast kan het krijgen van praktische informatie belangrijke steun geven.

De gratis bij te wonen bijeenkomst in inloophuis De Eik op Aalsterweg 285B duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Ook partners en familieleden kunnen aanschuiven. Kijk voor meer info over de middag op de website van het inloophuis.