Volledig scherm
© Thinkstock

Loverboy-broers uit Helmond en Eindhoven gepakt na tips van prostituees

DEN BOSCH - Nadat signalen uit de prostitutiewereld zelf kwamen dat er iets mis was met twee jonge vrouwen, zijn twee mannen opgepakt voor uitbuiting. Eén ervan zou zijn slachtoffer ruim drie jaar geld hebben ontnomen.

Het gaat om Eindhovenaar G. S. (33) en zijn Helmondse halfbroer W. B. (25). Een andere broer van S. is al veroordeeld voor mensenhandel. De twee lieten de vrouwen in ieder geval geld afstaan. Ze zouden hen ook hebben geholpen bij hun werk, wat verboden is. In hoeverre de vrouwen tot het sekswerk zijn gedwongen, zal pas tijdens de rechtszaak blijken

In het onderzoek is ruim getapt. De advocaten Marie-José Beukers en B. Nunnikhoven willen die gesprekken zelf beluisteren en alle tekstberichten nakijken, zo zeiden ze bij een procedurele zitting, uitspraken kunnen in een context een andere lading krijgen. De officier van justitie was het daar mee eens, maar waarschuwde dat 'jonge vrouwen enthousiast whappen' en dat het mogelijk om tienduizenden berichten gaat. Beukers overweegt ook één van de vrouwen opnieuw te laten horen.