Volledig scherm
© Thinkstock

Luc Severijnen nieuwe directeur 'Thuis in Eindhoven

EINDHOVEN – Woningcorporatie 'Thuis heeft een nieuwe directeur: Luc Severijnen treedt per 1 december in dienst. Vanaf het nieuwe jaar volgt hij de zittende directeuren Lies de Groot en Hilde Van der Herten op.

De Groot en Van der Herten waren de directeuren van de corporaties Aert Swaens en Domein bij de fusie tot de stichting 'Thuis. Begin dit jaar maakten zij bekend dat ze hun functie neerlegden omdat de samensmelting afgerond is. De Raad van Commissarissen besloot verder te gaan met één bestuurder.

Severijnen brengt volgens 'Thuis een 'brede maatschappelijke ervaring en grote kennis van de primaire doelgroepen' mee. De nieuwe directeur was onder meer werkzaam in de jeugdhulpverlening, de verslavingszorg en bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst. De laatste 8 jaar was hij directeur bij de dienst Werk en Inkomen van de gemeente Rotterdam.

Severijnen is opgegroeid in Geldrop en Waalre en heeft in Eindhoven op de middelbare school gezeten. Hij is nu met zijn vrouw en twee kinderen woonachtig in Zaltbommel.

'Thuis verhuurt woningen in Eindhoven, Best, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre.