Volledig scherm
Maarten Steinbuch © René Manders

Maarten Steinbuch uit Eindhoven krijgt Simon Stevin Meesterschap

EINDHOVEN - TU/e-hoogleraar Maarten Steinbuch krijgt dit jaar het Simon Stevin Meesterschap, de hoogste onderscheiding voor de technische wetenschappen in Nederland.

Aan de eretitel is een half miljoen euro verbonden. De eretitel wordt jaarlijks toegekend door Technologiestichting STW. Het geld is te besteden aan onderzoek. Vanwege het 35-jarige bestaan van STW zijn er dit jaar twee winnaars. Naast Steinbuch krijgt ook Suzanne Hulscher van de Universiteit Twente de prijs.

Bruggen slaan
Steinbuch en Hulscher krijgen de prijs voor hun technisch-wetenschappelijke onderzoek en de manier waarop zij bruggen slaan tussen wetenschap en praktijk, aldus de stichting. De laureaten ontvangen hun prijs tijdens het jaarcongres van STW, dat plaatsvindt op 24 november.

"Ik voel me zeer vereerd", reageert Steinbuch op de bekendmaking. "De prijs onderstreept het belang van de verbinding die we moeten maken vanuit de wetenschap met de maatschappij en de industrie. Dat is waar ik voor sta. Het is een stimulans voor deze benadering dat ik nu deze prijs krijg."