Volledig scherm
Hogwarts-ontbijt bij Van Piere © Jean-Pierre Reijnen

Magisch Hogwarts-ontbijt bij Van Piere in Eindhoven trekt fans

EINDHOVEN - Een magisch Hogwarts-ontbijt trok zondagochtend Harry Potter-fans naar boekhandel Van Piere in Eindhoven. In de nacht van zaterdag op zondag verscheen het achtste boek uit de populaire reeks, Harry Potter and the Cursed Child. Voor de deur van boekhandel Van Piere, die speciaal voor de gelegenheid eerder geopend is, verzamelt zich een rij diehard-fans. Zij zijn te herkennen aan hun Harry Potter-sjaals, Hogwarts-uniformen en toverstokken.

Eenmaal in de boekenwinkel waan je je in de Harry Potter-sfeer uit de boekenreeks van J.K. Rowling. Aan lange ontbijttafels á la Hogwarts genieten fans van Britse lekkernijen als scones. Op tafel staan feestelijke hapjes in Harry Potter-stijl. Zoals met Ferrero Rochers nagebootste golden snitches, de gouden bal met vleugels die Harry gebruikt bij een potje Zwerkbal.

Theatervoorstelling
“Ik heb alle boeken gelezen en kon niet wachten tot de nieuwste uitkwam”, zegt de elfjarige Myrthe. Ze is naar eigen zeggen een echte fan. Zo beheert ze samen met een vriendin een website over Harry Potter. Ook wil ze een bezoek brengen aan de theatervoorstelling van Harry Potter and The Cursed Child, die dit weekend in Londen in première ging. Het nieuwste boek is gebaseerd op het script van die toneelvoorstelling.

Getrouwd
Harry Potter and The Cursed Child speelt zich negentien jaar later af. Harry is inmiddels getrouwd en vader van drie kinderen. Hij werkt als ambtenaar bij het Ministerie van Toverkunst, waar hij achtervolgd wordt door zijn verleden. Zijn jongste zoon Albus worstelt met de familie-erfenis die hij nooit gewenst heeft. Het boek is momenteel alleen in het Engels verkrijgbaar. De Nederlandse versie verschijnt in november.

Lees het hele artikel maandag in het ED of in de digitale krant