Volledig scherm
© Erna Lammers

Man (24) uit Eindhoven de cel in voor poging verkrachting en betasten vrouwen

DEN BOSCH - Een 24-jarige man uit Eindhoven is donderdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor het betasten van vrouwen en een poging tot verkrachting. De Eindhovenaar krijgt een gevangenisstraf van 2 jaar, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van 3 jaar.

Ook krijgt de man een meldplicht en moet hij zich laten behandelen. Hij moet een aantal slachtoffers een schadevergoeding betalen van in totaal bijna 2.000 euro.

Op 25 februari dit jaar achtervolgde de man in de avonduren twee vrouwen. Een van hen wist de man af te weren, maar de andere vrouw werd door hem vastgepakt en in haar kruis gegrepen. Een dag later greep hij een vrouw op het busstation in Eindhoven in haar kruis en de dag daarna betastte hij in de buurt van een supermarkt drie vrouwen. 's Nachts fietste hij twee andere slachtoffers achterna naar hun woning. Een vrouw wist haar vader tijdig te waarschuwen, de andere vrouw werd achtervolgd tot in haar achtertuin waar hij haar vastpakte. Hij zei dat hij seks wilde hebben. Tijdens de daarop volgende worsteling greep hij haar in haar kruis. Uiteindelijk sloeg de man op de vlucht.