Volledig scherm
Een pand in Best wordt doorzocht © Bert Jansen

Man en vrouw opgepakt voor moord op Tommie van der Burg; doorzoekingen in Best en Eindhoven (video)

EINDHOVEN - In het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg zijn dinsdagochtend twee verdachten aangehouden. Het gaat om de 44-jarige Patrick V. en een 37-jarige vrouw uit Eindhoven.

Doorzoekingen
De politie doorzocht dinsdagochtend en dinsdagmiddag samen met defensie nog twee bedrijfspanden in Best aan De Dommel en de Heuveleindseweg. Ook doorzochten ze panden in Eindhoven aan de Woldragerlaan, Sint Petrus Canisiuslaan en Friezenkamplaan. Het gaat om bedrijfspanden en een woning in Eindhoven en Weelde (België). Die laatste is het huis waar de mannelijke verdachte vaak verbleef. De Belgische politie helpt mee.

De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 31-jarige Tommie van der Burg, die in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april 2015 werd doodgeschoten bij Hotel van der Valk aan de Aalsterweg in Eindhoven.

Bekenden van elkaar
De politie kwam het duo in de loop van vorig jaar op het spoor. Het zijn bekenden van elkaar. De vrouw werd kort na 8.00 uur aangehouden op het politiebureau in Eindhoven. Zij meldde zich daar na een oproep. Patrick V. werd op de Turnhoutsebaan in Goirle aangehouden door een arrestatieteam.

De twee verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Volledig scherm
Een pand in Best wordt doorzocht © Bert Jansen
Volledig scherm
Een pand in Eindhoven wordt doorzocht. © Bert Jansen
Volledig scherm
Een pand in Best wordt doorzocht © Bert Jansen
In het onderzoek naar de moord op Tommie van der Burg zijn dinsdagochtend twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 44-jarige man en een 37-jarige vrouw uit Eindhoven.