Volledig scherm
© Politie

Man uit Nuenen negeert stopteken, sleurt agenten mee en ramt politieauto

HELMOND/EINDHOVEN - Een man (33) uit Nuenen is vrijdagavond rond 22.00 uur op de Europaweg in Helmond aangehouden na een achtervolging. Bij de aanhouding gaf de man nog eens gas en sleurde de agenten mee.

In Eindhoven reed de auto met aanhanger met hoge snelheid op de kruising Sint Bonifaciuslaan - Piuslaan door rood. Agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar hij negeerde dat. Hierop werd de achtervolging ingezet via de rondweg richting Berenkuil, de Eisenhowerlaan naar de A270 richting Helmond.

Sloot
Op de Europaweg in Helmond lukte het rond 22.00 uur de auto in te sluiten door politiewagens. Agenten sprongen uit de auto om de verdachte aan te houden. Deze verzette zich en probeerde alsnog weg te komen. Hij trapte het gaspedaal in, waardoor een aantal agenten een eindje meegesleurd werden met het voertuig dat vervolgens een politieauto ramde. Door de klap belandde de politieauto in een sloot.

Sleutels
Uiteindelijk lukte het de agenten om de sleutel uit het contactslot te trekken en de Nuenense verdachte aan te houden. Hij zit vast voor verder onderzoek.