Volledig scherm
© Bert Jansen

Man zwaargewond na schietpartij op Petrus Canisiuslaan in Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Op de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven heeft dinsdagavond rond 20.30 uur een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is de 34-jarige Dennis S. uit Eindhoven zwaargewond geraakt, hij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij was al eerder doelwit van een poging tot afrekening. Buurtbewoners zeggen dat ze zo'n 4 tot 6 schoten te hebben gehoord.

De Eindhovenaar probeerde vermoedelijk uit zijn auto - een zwarte bmw - te vluchten na de schietpartij, hij is aangetroffen bij een vuilcontainer naast een flat aan de Antonius van Gilsweg. Zijn schoen lag op straat.

Vluchtauto
Op de Oude Doornakkersweg in Eindhoven - nabij het spoor - heeft de politie een brandende auto aangetroffen. Deze is mogelijk gebruikt als vluchtauto na het schietincident. Het gebied rondom dit voertuig is afgezet.

Traumahelikopter
Een traumahelikopter en ambulance kwamen ter plaatse, waarna de ernstig gewonde man per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. De trauma-arts reed mee in de ambulance.

Straat afgezet
De Antonius van Gilsweg, de Kardinaal van Rossumlaan en de Sint Petrus Canisiuslaan waren afgezet. Er liepen veel agenten rond met kogelwerende vesten aan, en er zijn getuigen gehoord. De precieze toedracht van het incident is nog niet bekend.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
Restanten van de brandende vluchtwagen nabij het spoor. © Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen
Op de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven heeft dinsdagavond rond 20.30 uur een schietpartij plaatsgevonden. Daarbij is de 34-jarige Dennis S. uit Eindhoven zwaargewond geraakt.