Volledig scherm
© Thinkstock

Mannen opgepakt voor inbraken in seniorenwoningen: honderden sieraden en geld aangetroffen

SON EN BREUGEL - Een 25-jarige man uit Ridderkerk en een 30-jarige Rotterdammer zijn dinsdag aangehouden voor het plegen van 15 inbraken in seniorenwoningen in heel het land. Ook in Son en Breugel werd ingebroken. Er werden geld en sieraden buitgemaakt.

In 12 gevallen ging het om inbraak, in 3 gevallen wist het tweetal binnen te komen via een babbeltruc. Twee mannen uit Schiedam zijn in hun woning aangehouden voor heling van de gestolen spullen.

Bloemen bezorgd
De daders belden meestal bij de centrale ingang van een appartementencomplex aan met de smoes dat er bloemen moesten worden bezorgd. Eenmaal binnen belden ze bij elke woning aan om te kijken of bewoners thuis waren. Zo niet, dan braken ze in.

Sieraden omgesmolten
In de woningen van de verdachten heeft de politie honderden sieraden en contant geld aangetroffen. Naar de herkomst van de sieraden volgt nu uitgebreid onderzoek. De politie houdt er wel rekening mee dat de meeste gestolen sieraden niet teruggevonden zullen worden, omdat veel sieraden vermoedelijk zijn omgesmolten.

De verdachten zitten vast voor onderzoek.