Volledig scherm
Corporate Rebels © Tom Valstar/fotomeulenhof

Mannen uit Eindhoven op zoek naar blijvend geluk op de werkvloer

EINDHOVEN - Ze hebben hun banen opgezegd en zijn woensdag op het vliegtuig gestapt, met bestemming VS en Canada. Twee Eindhovenaren zijn op zoek naar blijvend geluk en zingeving op de werkvloer.

Joost Minnaar en Pim de Morree, beiden dertig, hebben de afgelopen maanden pioniers met een vergelijkbaar gedachtegoed bezocht in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

Opiniemakers
Gedurende 3 weken hebben Minnaar en De Morree in New York, Pittsburgh, Toronto, Iowa, Detroit en opnieuw Toronto afspraken met schrijvers, ondernemers en opiniemakers. Hun bekendste gesprekspartner is managementgoeroe Simon Sinek. 'Helden', noemen ze hun gesprekspartners. Lieden die erin slagen medewerkers wezenlijk te motiveren om een hoger doel na te streven. Ze hebben een collectieve ambitie geformuleerd waarvan hun organisatie ook profiteert. En dat is niet de winst verdubbelen binnen twee jaar.

Gelukkiger
Met hun werkbezoeken willen de corporate rebels onderzoeken of werknemers ook daadwerkelijk gelukkiger zijn geworden. "Daarvoor gaan we de fabriek in en de werkvloer op." In Toronto geven Minnaar en De Morree zelf een workshop over hun zoektocht. De vergoeding die ze daarvoor opstrijken, steken ze in hun reis.

Volgen
De zoektocht van Joost Minnaar en Pim de Morree is te volgen op de website.  

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant