Volledig scherm
Hoofdkantoor van Ciber Nederland aan de Vredeoord in Eindhoven. © Google Maps

Manpower neemt dienstverlener Ciber over

EINDHOVEN - Manpower Group neemt ICT-dienstverlener Ciber Nederland over. Het hoofdkantoor van Ciber Nederland staat aan de Vredeoord in Eindhoven.

Met de transactie verstevigt Manpower zijn ICT-mogelijkheden in Nederland en vult het de organische groei van het merk Experis aan. Experis is het deel van Manpower dat zich bezighoudt met detachering en arbeidsmarktoplossingen op projectbasis. Over het bedrag dat met de overname is gemoeid, doen partijen geen mededelingen.

Topman Jilko Andringa van Manpower Group Noord-Europa verwacht dat de overname van Ciber Nederland 'onze groei zal versnellen en onze expertise en diensten naar een hoger niveau zal tillen'. "Snelle vooruitgang in technologie betekent dat er meer vraag dan ooit is naar goede ICT-professionals. Deze ontwikkeling stelt ons in staat om onze diensten uit te breiden en meer ICT-talent aan onze klanten te kunnen bieden."

ICT-dienstverlener Ciber, een Amerikaanse onderneming, is ruim 10 jaar actief in Nederland. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd aan de Vredeoord in Eindhoven. Ciber Nederland telt ruim 400 medewerkers. De andere vestigingen zijn in Nieuwegein, Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam. Ciber is gespecialiseerd in de bouw, integratie en het beheer van de automatisering van bedrijven. Wereldwijd telt Ciber ongeveer 6.500 werknemers. Het bedrijf is goed voor een van een miljard dollar.

Manpower is wereldwijd één van de grootste aanbieders van arbeidsmarktoplossingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het uitzenden, werven, selecteren en detacheren van personeel, op vaste, tijdelijke en contractbasis.