Volledig scherm
Teamleiders, Han Ji (links) en Chen Yu Yeh (rechts), met de beroemdste kok uit China DaDong (midden) van het tweede prijs winnende team “Association of New Asian Cuisine”

Maoyu Qin van Umami in Eindhoven met team 2e in WK Chinese Keuken, Shanghai is wereldkampioen

EINDHOVEN - Het Chinese team uit Shanghai van de Yangzhou Universiteit is wereldkampioen Chinese Keuken geworden. Het Nederlandse team van Michelinsterkok Han Ji heeft een prachtige tweede plaats behaald. Daarmee is Eindhoven wel bijzonder fraai in de prijzen gevallen, aangezien een van chefs, Maoyu Qin afkomstig is van Umami by Han in Eindhoven. De overige chefs uit dit team werken allen bij Michelin-sterrenrestaurant HanTing Cuisine in Den Haag. 

De derde prijs is gewonnen door het Chinese team COFCO Fook Lam Moon. Eveline Wu uit Eindhoven heeft een van de categorieprijzen gewonnen met haar dessert met hazelnootcrème en witte chocola. 

WK
Drie dagen lang stond Rotterdam in het internationale culinaire centrum van de Chinese gastronomie. Uit de hele wereld kwamen ruim 240 Chinese topchefs die in 48 landenteams hebben gestreden om de wereldtitel tijdens de 8ste editie van het World Championship of Chinese Cuisine (WCCC) in Ahoy Rotterdam. Alle deelnemende teams werden uitgedaagd om 8 gerechten in 150 minuten te bereiden. Van traditionele koude schotels, met veel complexe Chinese snijtechnieken, en warme gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, vlees en gevogelte tot authentieke Chinese deegwaren.

De jury, bestaande uit 7 Chinese en 12 internationale leden met de hoogste expertise in de Chinese gastronomie, heeft de prestaties beoordeeld op smaak, presentatie en creativiteit.

Volledig scherm
Nederlands Team dat tweede prijs wint met Chef Maoyu Qin van restaurant Umami in Eindhoven