Volledig scherm
© Jurriaan Balke

Marathonfeest Eindhoven is geen marathonfeest: Dit kan ons imago aantasten

EINDHOVEN - Ze heten weliswaar de Marathonfeesten. Maar dat zijn ze niet. Want de Marathonfeesten dit weekend op het Eindhovense Stadhuisplein hebben niets te maken met de Eindhovense Marathon die zondag gelopen wordt.

De Eindhovense Marathon neemt dan ook al bij voorbaat afstand van de feesten op het stadhuisplein, zegt Marathon-directeur Edgar de Veer. "Wij zijn zeer ongelukkig met deze gang van zaken." Ook Marathonfeesten-organisator Oswald van Bezuije bezweert dat beide evenementen los van elkaar staan. "Al wordt dat in de toekomst misschien wel anders."

'Dit kan ons imago aantasten'
Dit voorjaar liet de gemeente aan de Eindhoven Marathon weten dat er een vergunningsaanvraag was binnengekomen voor een evenement op het stadhuisplein, op de vrijdag en zaterdag voorafgaande aan de zondag dat de marathon wordt gelopen. Werknaam van het evenement: Oktober de Gekste. Of de marathon er problemen mee had dat dit evenement ook op zondag gehouden werd. De Veer: "Dat hadden we toen uiteraard niet."

Maar inmiddels is dat feest- en muziekevenement omgedoopt tot de Eindhovense Marathonfeesten. "De buitenwacht denkt nu dat wij er iets mee te maken hebben", zegt De Veer. "Terwijl dat absoluut niet zo is. Dit kan ons imago aantasten, en daar zijn we vanzelfsprekend niet blij mee."

Excuses 
Organisator Oswald van Bezuije van de Marathonfeesten heeft daar inmiddels zijn excuses voor aangeboden. "Dat was niet chic", geeft hij toe. "Dat had anders gemoeten. Na de marathon gaan we met elkaar aan tafel, en bespreken we of we in de toekomst kunnen gaan samenwerken. En we doen er uiteraard alles aan om het feest netjes te laten verlopen."