Volledig scherm
Marco Martens (links) met band

Marco Martens schrijft 'lied om niet te vergeten' voor Alzheimerdag (video)

EINDHOVEN - In het kader van Wereld Alzheimerdag brengt de rapper en woordkunstenaar Marco Martens op woensdag 21 september zijn nieuwe single 'Alles Voorbij' uit. De single - met muziek van Michiel van Iersel en Joris Sedee en een gastbijdrage van de Eindhovense Iris Penning – verschijnt in samenwerking met Alzheimer Nederland. 

Martens (1982), geboren in Maarheeze, opgegroeid in Eindhoven, schetst in het lied een portret van zijn dementerende grootvader. "Tijdens een moeizaam gesprek dat ik met mijn opa voerde, voelde ik dat het de laatste keer zou zijn dat we echt contact konden maken. Ik wilde dit moment bewaren. Op de terugweg heb ik flarden van het gesprek op de voicerecorder van mijn telefoon ingesproken om er een liedje van te kunnen maken.''

'Alles Voorbij' is afkomstig van het album 'Ieder huis is uit vertrekken gebouwd' dat op het Tilburgse Bastaard Platen verscheen. De track bestellen kan via inactievooralzheimer.nl. De eerste tien donateurs die €25,00 of meer geven, krijgen een gesigneerde cd thuisgestuurd.

Afkomstig van het album 'Ieder huis is uit vertrekken gebouwd' (2015, Bastaard Platen). Tekst: Marco Martens. Muziek: Michiel van Iersel en Joris Sedee. Zang: Iris Penning. Videoclip: Studio van Origine en Maarten Rutten. Met dank aan Maarten Rutten, Laura Speelman, Anna Bedaux, de Walburg Tuinen, Hay Bedaux, Roel Rutten, Rimme Rutten, Lex van ‘t Oosten. Bestel de cd op www.marcomartens.com.